W1siziisijiwmtgvmtevmjgvmtyvndqvmjevnti3lziwmdbfotawx2nfsvrgltazoduuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilciymdawedkwmfx1mdazyyjdxq

Over Sator Holding

Over Sator

Ons dagelijks brood

Wij leveren automotive onderdelen en gereedschappen. Dat is voor ons als ademhalen; het gaat als vanzelf. Vanuit 10 magazijnen in de Benelux en Frankrijk vertrekken elke dag ruim tienduizenden artikelnummers die dezelfde dag nog geleverd worden in één van onze 90 grossiersvestigingen of bij één van onze 180 grossierspartners. Met als eindbestemming het autobedrijf. Ruim 2.800 medewerkers maken dit mogelijk en dragen zorg voor de klant in hun specifieke regio.

Een bekend gezicht in de regio

Onze grossiersvestigingen hebben een automotive kloppend hart: onderdelen en gereedschap leveren is als ademhalen. De compleetheid van het aanbod zit in de ondersteuning voor het autobedrijf. Ondersteuning om het autobedrijf te versterken op het gebied van technische knowhow, ondernemerschap en marketing. En ze zijn bereikbaar: voor elke regio is er een bekend gezicht: AOC, APS, GHS, Heijl, Primaparts, Rijsbergen & VEAM.

Automotive bereikbaar maken

Dat is onze visie. Naast het leveren van automaterialen en gereedschappen van magazijn tot werkplaats, maken we automotive ook bereikbaar met onze innovatieve concepten. Wij faciliteren in oplossingen voor de autotechnicus om zijn dagelijks werk te kunnen doen. Nu en in de toekomst. Door hem op te leiden, te ondersteunen met technische informatie en automaterialen en gereedschap met een druk op de knop inzichtelijk te maken. Dat maakt automotive voor hem bereikbaar.


W1siziisijiwmtgvmtevmjcvmtqvmduvntyvmzmyl0xlus1db3jwb3jhdglvbi1mb2dvltiucg5nil0swyjwiiwidgh1bwiilciymdawedcwmfx1mdazyyjdxq

Welcome home

De woorden van LKQ Corporation na de overname van Sator Holding in 2013. Automotive is de dagelijkse business van onze moeder. En van ons. Onze klant is de automaterialengrossier, het autobedrijf en de automobilist in de Benelux en Frankrijk. Als onderdeel van LKQ Corporation, en samen met Stahlgruber, Rhiag Group en Euro Car Parts, zijn we de grootste automotive familie van Europa. LKQ Corporation is beursgenoteerd. 

W1siziisijiwmtgvmtavmtyvmtkvmtavndkvmjevc2h1dhrlcnn0b2nrlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimjawmhg3mdbcdtawm2mixv0

Geschiedenis Sator Holding

 1. 2005
 2. 2011
 3. 2012
 4. 2013
 5. 2014
 6. 2015
 7. 2016
 8. 2017
 9. 2018
 • Sator Holding ontstaat uit een joint venture tussen de Van Heck Group en Kroymans. Daarmee komen onder meer Van Heck, Harrems, Havam en Nipparts in één holding. Het doel van de joint venture is om krachten te bundelen op gebieden als inkoop, opslag, distributie, IT en technische ondersteuning. De verschillende bedrijven die nu in één groep komen, zullen echter alle commercieel zelfstandig actief blijven. Sator Holding is actief in de Benelux en Frankrijk


 • In 2011 begeeft LKQ, opgericht in 1998 en marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van revisie en schadedelen, zich in Europa met de overname van het Britse Euro Car Parts. De eerste stap op Europees grondgebied is gezet.

 • De Van Heck Group is ontstaan uit diverse overnames en ook Sator Holding doet diverse overnames, waarvan Quinton Hazell Nederland in 2012. Het bedrijf wordt geintegreerd in Sator.


 • In 2013 gaat LKQ de Noordzee over en betreedt de Nederlandse, Belgische, Luxemburgse en Franse markt met de overname Sator Holding. In hetzelfde jaar neemt Sator-LKQ onderdelen distributeur Kühne Nederland over en vergroot haar schaalgroote in de markt.

 • Sator-LKQ start met een voorwaatse intergratie en neemt haar vijf grootste klanten over. De grossiersbedrijven GHS (Heuts en Slager), Rijsbergen, VEAM en PrimaParts zorgen voor een nog sterkere positie van Sator in de Nederlandse markt. Hierna volgen nog een aantal overnames van grossiersbedrijven, waarvan Gami Arnhem de laatste is in 2017. Hiermee ontstaat een hybride business-model waarmee er zowel via 3-staps als 2-staps distributie naar de markt getreden wordt.

  Ook worden de werkmaatschappijen Van Heck, Harrems, Havam en Kühne samengevoegd tot een grote kracht: Fource Automotive source. Tevens wordt de logistieke tak omgedoopt tot Fource Logistics.


 • LKQ gaat verder met haar overnamepad in Europa en koopt het Italiaanse Rhiag dat in meedere landen actief is, waaronder in Tjeschie, Polen, Zwitserland, Roemenie en Slowakije. Hiermee is LKQ marktleider in Europa.


 • In 2016 maakt LKQ haar entree in de Scandinavische markt doordat zij aandeelhouder wordt Mekonomen, een van de grootste onderdelenketens van Europa.


 • De voorwaatse integratie gaat verder in de Belgische markt door de overname van de Benelux Carparts Corporation. Ook hier ontstaat het hybride business model. In hetzelfde jaar waagt LKQ zich ook op de Duitse markt met de overname van Stahlgrubbe.

 • Sator-LKQ breidt zijn aanbod uit met de overname van Van Esch Groep. Met de acquisitie van Vanesch Verf zetten Sator een belangrijke stap in de harmonisatie van activiteiten binnen LKQ in Europa.

  LKQ neemt het Nederlandse MPM oil Company over, dat in meer dan 50 landen actief is. Waaronder ook in Nederland bij de grossiersbedrijven van Sator